Holló-Szabó Julianna

Tudatosságfejlesztő tréner-előadó, életút-vezetési tanácsadó

+36 20 589 2766
Pap Boglárka vezetői asszisztens
Kérdezz tőlünk bátran!
Főoldal > BLOG > Az évelő nagy titka

Az évelő nagy titka


Mindig elcsodálkozom azon – akárhányszor tűnődöm rajta – milyen nagyszerű Rend uralkodik a Világunkban!  A téli ünnepeink csöndjében most ismét eszembe ötlött. Emlékszem nagymamám  régi szokására Szentestén. Ő akkor úgy emlegette december 24-ét, hogy „bőved este”. Bár alig volt valamije, mégis december 24-én többféle gyümölcsből kompótot főzött, előkerült a kamrából a méz, a dió, és a sütemények hada. Ez a szó, „bőved este” azóta is a fülemben cseng… Majd jött Vízkereszt, január 6-a, amikor a karácsonyfának el kellett tűnnie, és visszarendeződött minden a régi kerékvágásba.

 

Vajon milyen program alapján tartották meg nagy öregjeink e szokásokat?

 

Majd kutatni kezdtem. Felrajzoltam az ekliptikánkat, a Föld útját a Nap körül, egy papírlapra. Bejelöltem rajta a napfordulókat, és Karácsonyt. Rádöbbentem arra, hogy bár a Nap télen áll a legközelebb a Földhöz, mégsem az Ő ereje az, ami az emberre hat. A december 21-től  január 6-ig terjedő időszakban nem a Nap heves, kiáradó, önmegvalósító hatásai érvényesülnek.  A Nap háta mögé bújva, a Földünk, és a rajta élő ember nem kap elegendő „meleget” ilyenkor.

 

Valami más melengeti ilyenkor a Földet. Valami, ami rejtve van, amely nem látszik, de rendkívüli hatással bír a Földön élő emberre. E Fényforrás belső, csendes, de mégis hatalmas erejű. Befelé fordulásra késztet, szemlélődésre, tervezésre, elnyugvásra. A „bőved este” programja is erre utal számomra. E néhány nap megírja a következő évkör programjait.

 

Majd eljön Január 6-a. Elkezdenek szépen, percenként hosszabbodni a nappalok. Megszületik a Nap uralma, és minden, amit a télen te „felvázoltál” önmagadban, lassan napvilágra kerül, és testet ölt a fénnyel. Azok a programok, amelyeket most írsz, jellemzőek lesznek rád egész évben.

 

 

 

Gyerünk, van még néhány nap január 6-ig! Ez egy varázslatos időszak, amelynek minden előnyét élvezheted még! Tervezz, számolgass, lásd magad előtt azt az embert, akivé válni akarsz! Az évkör csodálatos mágiája most segít téged ebben!

 

 

 

 

Holló-Szabó Julianna és a GHV Csapatavissza