Holló-Szabó Julianna

Tudatosságfejlesztő tréner-előadó, életút-vezetési tanácsadó

+36 20 589 2766
Pap Boglárka vezetői asszisztens
Kérdezz tőlünk bátran!
Főoldal > BLOG > Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz

Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz


Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz!

 

A fenti törvény az egyik legfontosabb az életünkben! Ahelyett, hogy a saját javunkra fordítanánk, önmagunk ellen használjuk.

 

Gondolkodáskutatók bebizonyították, hogy az ember képes a tudatosan irányított elméjével, képek, érzések és gondolatok akaratlagos megalkotásával, valóságot létrehozni. Ugyanis agyunk a képnek, az érzésnek és a gondolatnak megfelelően új idegpályákat dolgoz ki. Ezt nevezik a tudósok neurogenezisnek.

 

Tehát rendkívül fontos, min járatjuk a gondolatainkat, vajon teremtő, előre mutató és szép dolgokon, vagy megbetegítő, lehúzó, szegénységben tartó ideákon ... Ugyanis az elménk hasonlít a termőföldhöz. Bármilyen vetőmagot ültetsz el benne, legyen az hasznos növény, avagy haszontalan, mérges gyom, azt hűségesen felneveli és szárba szökkenti. A tudósok és orvosok ezt új neuroreceptorok kialakításának nevezik.

 

Agyunk naponta több, mint 700 új idegpályát hoz létre. Talán ez a szám, a több milliárd agysejt mellett elenyésző, ám érdemes elgondolkodni azon, hogy ha az újak pozitív beállításuak, akkor előbb utóbb teljesen megváltozhat az ember külseje, belseje, - állítják kutatók.

 

Nem kell nekünk azonban agykutatónak lenni, hogy már ma elkezdhessünk tenni saját magunkért. Vagyis ha valami nem működik tökéletesen az életünkben, és azt vesszük észre, hogy folyamatosan lehúzó gondolatok keringenek a fejünkben, itt az idő a váltásra!

 

Fogj egy darab papírt és írd le precíz pontossággal milyennek képzeled az életedet! Milyen  helyen élsz, és kivel, milyen hangulatban, hol, és mit dolgozol, írd le az érzéseidet, amit érzel a munkáddal kapcsolatban. Milyen az egészséged, milyen sikereket érsz el! Határozz meg határidőket és ne felejts el elkezdeni tenni is értük!

 

A feladat az, hogy naponta reggel és este felolvasd magadnak az énképet minimum 21 napon keresztül, de legalább addig, amíg a céljaid és elvárásaid nem teljesülnek! Csodát fogsz látni!

 

- Holló-Szabó Julianna -

 

Nézd meg Dr. Sandrine Thuret idegkutató orvos ide kapcsolódó beszédét!

 

Ne felejts el hozzá szólni és megosztani, ha tetszett! :)vissza