Holló-Szabó Julianna

Tudatosságfejlesztő tréner-előadó, életút-vezetési tanácsadó

+36 20 589 2766
Pap Boglárka vezetői asszisztens
Kérdezz tőlünk bátran!
Főoldal > BLOG > Ha nincs pontos célod, az apróságok rabszolgájává leszel

Ha nincs pontos célod, az apróságok rabszolgájává leszel


Ha nincs pontos célod, az apróságok rabszolgájává leszel

 

Pontos, jól körül írt célok hiányában, valamiféle furcsa hűséget vallunk az apró, jelentéktelen dolgoknak, amelyeknek idővel szép csendben a rabszolgáivá válunk. 

 

 

Amikor van az életünk egén egy csodálatos vezércsillag, amelyet követni lehet, egy olyan cél, amelyért érdemes élni - akkor mindent magunk körül ennek a csodálatos célnak rendelünk alá.

 

Úgy szervezzük az életünket, hogy semmi és senki ne zavarjon annak megvalósításában, koncentráltak vagyunk, határozottak, derűsek, beteljesedettek, és nem utolsó sorban, rendkívül hatékonyak.

 

Gondoljunk csak azokra a pillanatokra, amikor lebegett ilyen cél a lelki szemeink előtt...

 

A szomorú hír az, hogy a lakossság 3 %-a rendelkezik csak saját életére vonatkozó tervekkel! Tudom, hogy most felszisszensz Kedves Olvasó, hiszen azonnal válaszolsz: de hát nekem vannak terveim, vágyaim, céljaim... 

 

Igen, tudom, mindegyikünknek vannak vágyai. Azonban figyeld meg önmagadban: különbség van aközött, hogy sóvárgunk valami után, és aközött hogy felkészültek vagyunk-e valaminek, vagy valakinek a befogadására.

 

Tedd fel önmagadnak a becsületes, őszinte kérdést: vajon felkészültem-e az új társ, az új munka, az új lehetőségek befogadására. Egészséges, ápolt vagyok-e, ahogy a leendő társamtól is elvárom, és ha a tükörbe nézek, akkor magam is önmagamba tudnék-e szeretni. Vajon a szakmai tudásom megalapozott-e, és nem hagy kívánni valót maga után? Készen állok-e a kihívásokra, illetve elég bátor vagyok-e szembenézni az új változásokkal?

 

Ha e kérdésekre IGEN a válasz, az ragyogó, és nagyszerű!

Ha nem, akkor kettő dologgal érdemes azonnal elkezdened.

 

Az egyik, hogy meghatározz egy elérendő célt, és mindent megtégy a megvalósítása érdekében.

Kettő: figyeld meg mik azok a fránya pótcselekvések, kényszeres manőverek, amiket csak azért végzel, hogy legyen alibid, miért nem a saját ügyeden dolgozol.

 

Olyanokra gondolok, mint az a rossz szokásod, hogy kimondod: hát, én ezt neeem tudoom :(

Vagy az, hogy a telefonod minden neszére ugrasz, és engeded másoknak, hogy rendelkezzenek a saját drága időddel!

Vagy azt várod tévesen, hogy mások szórakoztassanak, és boldoggá tegyenek téged, ahelyett, hogy elfoglalnád magadat, és ne állandóan másokat vádolj azért mert unatkozol.

A kényszeres evés, és dohányzás is ide tartozik. 

 

Ugye, hogy ha nagyon keresel, akkor biztosan találsz egy-két olyan szokást, vagy tulajdonságot, amit érdemes górcső alá venni és megváltoztatni.

 

Hidd el, csodálatos hatása van az életedre! Soha többé nem leszel e rossz szokásaidnak rabszolgája! Hiszen Győztesnek születtél!

 

- Holló-Szabó Julianna -

 

 vissza