Holló-Szabó Julianna

Tudatosságfejlesztő tréner-előadó, életút-vezetési tanácsadó

+36 20 589 2766
Pap Boglárka vezetői asszisztens
Kérdezz tőlünk bátran!
Főoldal > BLOG > Lélek Jelen-Lét

Lélek Jelen-Lét


Legtöbbünknek gyönyörű lelke és fényteste van, de képtelenek vagyunk teljesen behozni a fizikai testünkbe. Félgőzzel élünk, képtelenek vagyunk behívni egészséget, jólétet és jól-létet életünkbe, amik pedig születésünknél fogva megilletnek. A lelkünk rezgése és a testünk rezgése összehangolatlan. Tapasztalhatunk ellenállást a kettő között, vagy egyenesen konfliktust és elkülönülést. Ez az életünkben bekövetkezett traumák, visszaélések, bajok és csalódottság miatt történik meg. A lelkünk valahol máshol van, és a testünk egyedül botladozik a szellemünk teljes ereje és jelenléte nélkül. 

 

 

Hallottad már azt a kifejezést a köznapi szlengben hogy : „Nagyon egyben van a csaj!” vagy éppen ellenkezőleg, azt hogy „Ez az ember nem százas!”? Ha nem is tudatosan, e kifejezések azt sugallják, hogy az illető a külső szemlélő számára mennyire ad harmonikus, EGÉSZséges képet. 

A MOST hatalmáról már számos kiadvány jelent meg és még több internetes publikáció, azonban nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy el is gondolkodtunk e kifejezés mélyebb tartalmán. 

Nyilvánvalóan világos a tény, hogy csak a MOSTban tudunk cselekedni, hiszen a múlt már tovatűnt, a jövő pedig még nem érkezett el. Csak a fizikai idősík egyetlen apró töredéke van a hatalmunkban (egyelőre), és csak ebben az apró pillanatban vagyunk képesek, a fizikai világban, aktívan hozzájárulni a teremtésünkhöz. 

Amikor azonban mélyebbre ásunk a MOST hatalmát vizsgálandó, rádöbbenünk, hogy a szó: MOST nem csak az időben kifejezett JELENre vonatkozik. A JELEN hatalma e megállapításon túlnyúlik és egészen a JELENLÉTig visz. Hiába akarunk MOST cselekedni, ha a JELENLÉTünk nem „százas”, azaz nem vagyunk 100%-ig jelen a cselekedeteinkben. 

 

 

Hol lennénk, máshol? – kérdezhetnék sokan. Sajnos azt kell válaszolnom, hogy lélekben a legtöbbször teljesen máshol járunk. Reggel a felkelésnél elárasztanak a napi gondolatok és gondok. Tele leszünk félelmekkel és szorongással jó előre, kirabolva magunkat és a jelenünket. Természetesen gyorsan reggelizünk, vagy teljesen lemondunk róla. Futtában öltözünk és rohanunk. Utazunk, és közben beszélgetünk valakivel, de a fejünk és vele együtt a lelkünk már máshol jár: a munkánkon, a szerelmünknél, a gyerekeinknél, a napi programoknál, a gondjainkon, vagy éppen a közértben, és arra gondolunk, mit fogunk főzni. Így a kapcsolataink, a munkánk, a testünk, a környezetünk is megsínyli a „távollétünket”, hiszen a munka minősége, „amit kiadunk a kezünkből”, ezáltal nem is tud más lenni, mint 20-30-40-50 %-os. 

Hallottad már azt a kifejezést: „Találd meg a középpontodat!”, vagy „Cselekedj a középpontodból!”? Ugyanerre az anomáliára ad felhívást a fenti két mondat. Nos, ha e felkéréseket nem fejtjük ki pontosan, sokszor nehézsége támad az embernek értelmezni őket. Az autógumi centírozáshoz tudnám hasonlítani a képet. Ahhoz, hogy az autónk zökkenőmentesen és a gumiköpeny sérülése nélkül futhasson, centírozni szükséges, azaz a középpontba kell hozni a kerekek forgását. 

Valami ilyesmire szeretnélek rávenni a mindennapjaidban is. Annak a fontosságára szeretném felhívni a figyelmedet, hogy bármely cselekedetednél számít a LÉLEKJELENLÉT – méghozzá 100 %-ban. Nem azt kérem, hogy ne tervezd meg a napodat –erre legyen egy órád esténként vagy reggelenként, ahogy az időd engedi! Hanem inkább azt kérem, hogy amit éppen végzel, legyen az a napi rutin fogmosás, ebédkészítés, a munkád teljes egésze, a beszélgetések, a pihenés, a szeretkezés, azt teljes szívvel tedd. Csak ott, azzal foglalkozz és ne mással! Hozd vissza egészen lelkedet a testedbe, centírozd ki jól a rendszeredet a finomhangolással! Így lesz minden tetted lélekkel átitatva, minden munkád magas minőségben elvégezve, a tested egészségben tartva! Így leszel egyben! 

 

„Ha a lelkemből alkotok, szinte minden jól alakul; ha a fejemből, alig valami.” 
MARC CHAGALL 
 

A felébredés nem pusztán a spirituális Fény magasabb szintjeinek tapasztalását jelenti, hanem lelkünk fényét fizikai testünkbe és a fizikai világba integrálja.  Az egyiptomiak és a korai misztérium iskolák tisztában voltak a Lélek és a Test egyesítésének jelentőségével. Mindezek után, a szellem és az anyag integrációja hatalmas esemény mindannyiunk számára! Próbáld csak meg és magad is érezni fogod az erejét!  vissza