Holló-Szabó Julianna

Tudatosságfejlesztő tréner-előadó, életút-vezetési tanácsadó

+36 20 589 2766
Pap Boglárka vezetői asszisztens
Kérdezz tőlünk bátran!
Főoldal > BLOG > Aki el tudja képzelni a láthatatlant, az meg tudja élni a lehetetlent

Aki el tudja képzelni a láthatatlant, az meg tudja élni a lehetetlent


A minap egy kedves olvasónktól kaptam az alábbi történetet és megkértem őt, engedje meg, hogy megoszthassam mindenkivel. Így ír: 

’Nemrég az egyik hobbim kapcsán részt vettem egy természetfotós hétvégén. A fotózást egy nagynevű, idősebb természetfotós vezette. Az esti beszélgetésnél megkérdeztem tőle, hogy egy ürgét például, mikor és hogyan érdemes lefotózni. Lelkesen magyarázni kezdett, hogy: májusban, de ha lehet, inkább a vége felé, mert akkor a kicsinyek már elég nagyok. Ecsetelte hogyan válasszam ki a napszakot, hogy a nap a megfelelő szögben világítsa be a terepet. Arra kért, lehetőleg olyan helyet válasszak, ahol legalább három(!) üreg van egymás mellett, részletezte, mekkora legyen a fű(!) ahhoz, hogy homogén előteret adjon. A kötelező teljes szélcsendben egy szál(!) hibátlan virág is legyen az üreg mellett, amit majd belekomponálok a képbe és természetesen az ürgegyereknek is pont úgy kell kikukucskálnia a lyukból, ahogyan az én fotómhoz illendő. Persze többen is nevetni kezdtünk, elképzelve a lehetetlen, a szinte nem is létező alkalmat. Mire ő azt mondta: 

- ’Ne nevessetek! Én minden képemről tudtam, hogy egyszer el fogom készíteni, mégpedig úgy, ahogyan azt én szeretném!’ 

Aki szereti a természetfotókat, tudja, hogy a legértékesebbek mindegyike, ezt az egyetlen, szinte nem is létező pillanatot örökíti meg. 

Akkor, ott az első gondolatom az volt: igen, ez a teremtés ereje. Amikor tudom, hogy egyszer el fogom készíteni a saját képemet, mégpedig úgy, ahogyan azt én szeretném.’ 

Eddig az idézet.

 

Vajon, megalkottad-e már a fenti aprólékossággal azokat a fő műveket, amelyeket egyszer majd el akarsz készíteni, véghez akarsz vinni, vagy meg szeretnél teremteni? Leadtad vajon a ’rendelésedet’ arra az egyetlen, megismételhetetlen örök pillanatra, hogy a Belső Intelligenciád munkálkodhasson láthatatlanul a háttérfeltételek megteremtésén? 

Vagy csak össze-vissza csapongsz a fejedben és kapkodsz ehhez is ahhoz is, mert bizonyos tényezők zavarnak: 

Lehet, hogy megástad a tagadás folyómedrét, ami nem mutat nagy hajlandóságot a változásra. Ez a folyómeder nem egyetlen éjszaka alatt képződött az elmédben és a te tudatos, határozott erőfeszítéseid nélkül nem fog irányt változtatni. 


Ne félj, a Forrásod a segítségedre lesz, neked azonban minden nap minőségi döntéseket kell hoznod, a jót kell választanod, a rosszat pedig elutasítanod. Tarts ki amellett, hogy kizárólag a világod szép és jóságos oldalaira fordítod a figyelmedet. Minden áldott nap azzal a tudattal kelj föl, hogy az Életed nagyszerű dolgokat tartogat a számodra. Amikor kilépsz az ágyból, mondhatod a következőket: ’Izgatottan várom a mai napot. Ujjongani és örvendezni fogok. Tudom, hogy a mai napom megjutalmaz engem, ha fölfelé igyekszem élni, ezért már előzetesen is köszönetet mondok a mai nap áldásaiért, a kegyelemért és a győzelemért.’ 

 


Ne feledd, a gondolataidnak varázslatos hatalmuk van!

 

Az ellenséges gondolatok éjjel-nappal hajszolják az elmédet: Soha nem leszek sikeres. Soha senki nem vitte túl sokra a családomból. Nem vagyok elég szép/kedves/okos/gazdag. A szüleim szegények voltak. A nagyanyám is mindig búskomor volt! Még a nagyapám sem tudta megtartani az állását! Nekem még a kutyám is mindig betegeskedett! Egyszerűen rossz családba születtem. Aki ilyen tévedésekben él, az olyan korlátokat állít fel maga körül, amiket csaknem lehetetlen lesz átlépnie. A Benned élő Teremtőt nem korlátozza a családfád! Még a végzettséged sem, sőt még a társadalmi, vagy anyagi helyzeted sem. Az egyetlen dolog, ami a Forrásodat korlátozza az a hitetlenséged!

 

A Jóistennél nincsen szegénynegyed! Annak, aki vele együtt alkot, és vesz részt a kreatív teremtésben, vagyis aki bizalmat szavaz az önmagában élő Mindent Tudásnak, annak az élete jelentőssé válik! A Lelked arra vágyik, hogy nagyszerűvé tehesse az életedet, hogy 'VALAKIT' formálhasson abból, akit eddig elnyomtál önmagadban. Ehhez azonban együtt illik működnöd a terveid érdekében a Lélek törvényei szerint. Győztes vagy, mert győztesnek születtél! Sajátítsd el a törvények ismeretét, tedd magadévá a tudást és alkoss a saját, a környezeted valamint a világ javára! 

Szeretettel,

Holló-Szabó Julianna

 

 vissza